תפריט
חייגו להזמנות וייעוץ חינם: 04-6415541 04-6415541

מרכז המבקרים מכתש רמון

אדריכלות: לרמן אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ | אדריכלות נוף: גיא שלף, גיא מטלון
ניהול פרויקט: זהבה מרחב בימים אלה נחנך ונפתח לקהל הרחב, לאחר עבודות שדרוג והנגשה, מרכז המבקרים מכתש רמון ע"ש אילן רמון, דרומית ליישוב מצפה רמון. המרכז, הבנוי על שפת מצוקה של שמורת הטבע המדהימה מכתש רמון, משקיף אל עבר נופיו הקסומים דמויי פני הירח של המכתש הגדול, וממחיש את הגיאולוגיה והטבע של האזור, ואת סיפור חייו של האסטרונאוט הישראלי הראשון אילן רמון ושל בנו אסף זכרם לברכה.
רחבת הכניסה למרכז המבקרים המחודש, המובילה למבואה חצובה בסלע מתחת לפני הקרקע, וכן השבילים סביב מתחם מרכז המבקרים, נוצקו במרצפי ®parkways של סטודיו בטון, המשתלבים ומתמזגים בצבעי המצפה ומאפשרים נגישות וניידות לכלל האוכלוסייה בשטחי המתחם כולו, לרווחת המבקרים הרבים מהארץ ומחו"ל העתידים לפקוד את האתר.
®Parkways של סטודיו בטון – נהלל, פרי פיתוח כחול לבן, יועדו להיטמע בנוף, בהיותם עשויים מתערובת אגרגטים ידידותית לסביבה, המאפשרת השתלבות עדינה של האדם בסביבתו, תוך פיתוח בר-קיימא.
הקונספט הרעיוני שהנחה את מתכנני הפרויקט היה החיבור בין שמים לארץ ובין אדמה לחלל. המבנים, השבילים והרחבות תוכננו על פי שיקולים נופיים וביוספריים, ויושמו ביצירתיות
וברגישות רבה לסביבה, תוך שימור מקסימאלי של הנוף המדברי הבראשיתי והמערכת האקולוגית הקיימת.
שבילי ®parkways של סטודיו בטון נטמעים בסביבה הקסומה כמו נבראו בה, זורמים בטבעיות בתוואי ההר בטקסטורה פראית, והיעלים פוסעים עליהם בנחת כאילו היו שם תמיד.
הם ישתנו מעונה לעונה ויחליפו גון וצורה כצבעי הרמון אשר יספגו בהם, ועם זאת ייוותרו עמידים ויציבים כסלעים סביבם.
פרויקט מרכז המבקרים של רשות הטבע והגנים במצפה רמון מציג את סיפורם של הטבע, המכתש, האדם במדבר והחלל כמכלול, והינו מפעל חינוכי ואתר הנצחה חווייתיומרגש הבנוי ברמה בינלאומית גבוהה ועשוי לקדם את התיירות במצפה רמון.

חזרה ל כתבו עלינו